PR: De teams voor de UEM Quads of Nations in Oss.

Quads EK Oldebroek 111

By | September 21, 2012 at 5:34 am | No comments | Quads, Enduro & Dakar | Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Dit weekend wordt er op het mooie circuit ‘De Witte Ruijsheuvel’ in Oss de UEM Quads of Nations verreden. Tijdens deze landen wedstrijd komen de Quads drie keer in actie, elke land zet drie rijders in en het team met de minste punten pakt de titel! Ook in deze discipline behoort Nederland tot de kandidaten voor een podiumplaats.

NEDERLAND:
Thuisrijder Mike van Grinsven uit Heesch is daarbij één van de smaakmakers. In zijn nog prille carrière heeft de 18-jarige al diverse titels binnengehaald. Zo werd de aankomend monteur al in de diverse klasse kampioen bij de MON. In 2009 werd de Brabander zowel Nederlands kampioen bij de inters en Europees kampioen onder de IMBA. In 2010 maakte hij met succes de overstap naar de KNMV. Werd in eerste jaar in het ONK meteen tweede achter de Belg Jan Vlaeymans. In 2011 opnieuw tweede, nu achter Joe Maessen. Momenteel staat hij, met één wedstrijd voor de boeg op de vijfde plaats. In het Europees kampioenschap UEM eindigde hij als derde achter de gekende namen als Jeremy Warnia en Paul Holmes. Een paar weken geleden werd hij nog als Belgisch kampioen gekroond. Samen met Joe Maessen uit Ysselsteijn en Merijn Bloemen uit Venhorst vormt hij het A-team. Zij moeten in staat zijn om volop mee te doen voor de titel. Het Franse en Belgische team lijkt op voorhand de grootste tegenstanders. Vorig seizoen wonnen in het Duitse Jauer de Belgen.
Het Nederlandse B-team bestaat uit: Joeri Coppelmans (Nuenen); Marc de Vries (Zevenhoven) en Joris Kersten (Boxtel).

BELGIË:
België en is net als bij de zijspannen de huidige Europees kampioen. Het volgende drietal dat ook regelmatig aan Nederlandse wedstrijd deelneemt wil graag de titel prolongeren, Davy de Cuyper (Waregem), Auke Theunincx (Kortemark) en Jan Vlaeymans uit Koningshooikt.

FRANKRIJK
De Franse bond heeft de eerste drie uit de stand van het kampioenschap afgevaardigd. Romain Couprie en Matthieu Ternynck zijn beiden lid van de MC Pecquencourt uit het departement du Nord dat grenst aan België. Het derde teamlid is regerend Europees kampioen Jeremy Warnia. Met name Warnia en Couprie maakten grote indruk tijdens de eerste wedstrijd om het Europees kampioenschap op het circuit De Bargen in Oldebroek toen zij één en twee werden in het dagklassement. Een wedstrijd later in het Duitse Reutlingen maakte Couprie een spectaculaire crash. Hij kwam er met een gebroken rib nog redelijk vanaf maar liet de Europese titelstrijd voor wat het was.

Verdere mogelijke kanshebbers:
Het Engelse team bestaande uit: Paul Holmes (vice-kampioen van Europa 2012), John Mitchell en Paul Winrow De laatste jaren maakte ook de bij ons over bekende Mark Watson vaak deel uit van dit team. Mark vormde voordat hij aan de quadcross begon samen met zijn broer John een geducht zijspanteam. Afgelopen december is hij echter op 26-jarige leeftijd bij een noodlottig auto ongeluk om het leven gekomen.

Hoe doen de Italianen het in het zand van Oss? Ook de Duitser Stefan Schreiber zal zich graag aan het front willen melden net als de Letten Karlis Meldrajs en Edgars Mengelis.

Alle deelnemers veel succes en u als publiek veel plezier bij dit topgebeuren.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Door: Herman Heuvink
Foto: ?

About the Author

Steven van Kempen - KEMCO

Meer nieuws over KEMCO Sports PR & Management is te vinden op de website www.kemcosportspr.nl , wij zijn natuurlijk ook te volgen via Facebook, Twitter en Instagram. Nieuws op niveau is natuurlijk welkom op de mail of de WhatsApp +31-6-42272935. #Beup2date #CrossXL #PoweredbyKEMCO

Comments

© 2011 CrossXL. All rights reserved.