PR: De strijd tussen Bax en Willemsen verder in Holten.

Start zijspannen

By | June 16, 2017 at 8:18 am | No comments | Persberichten & Industrie | Tags: , , , , ,

Op zondag 18 juni wordt de voorlaatste wedstrijd om het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross verreden op circuit De Holterberg in Holten. Het is spannend want de WK leiders Etienne Bax en Nicolas Musset worden flink op de huid gezeten door Daniel Willemsen en Robbie Bax. Met nog twee wedstrijden te gaan is het verschil tussen beide combinaties slechts 10 punten.

Bax heeft op dit moment al drie van de vier wedstrijden om het wereldkampioenschap weten te winnen maar ook Willemsen wist dit jaar al een Grand Prix te winnen en staat derde in het wereldkampioenschap. Zij zullen in Holten de onderlinge strijd verder zetten en proberen om zo positief mogelijk af te kunnen reizen naar de laatste wedstrijd in Valkenswaard. Ook de strijd om de derde plaats is nog lang niet gestreden. Op dit moment is deze positie in handen van het jonge talent Julian Veldman maar het verschil met de vierde combinatie, Santermans/Daiders is slechts 1 punt. Ook Hermans/Van Gaalen kijken Veldman en Santermans in de rug en staan slechts zes punten achter op Veldman!
Naast de zijspannen komen ook de quads aan de start in Holten. Ook hierin heeft Ricardo Phoelich afgelopen weekend in Sint Isidorushoeve goede zaken gedaan. Na de wedstrijd in Holten staan er nog slechts twee wedstrijden op het programma voor de quads.
Voor de zijspan en quadliefhebbers wordt het echt smullen in Holten want naast deze twee ONK klassen wordt er ook gestreden voor de punten om het Nederlands Kampioenschap Zijspancross en Quads. Bij de zijspannen domineren Bjorn Roes en Peter Beunk tot op dit moment en voeren het klassement aan met een voorsprong van 132 punten op Van Werven/Meulenbroek en Sesink/Bijenhof staan op een derde plaats. Bij de quads heeft Paul Verdegaal tot op dit moment de meeste punten weten te scoren en heeft een voorsprong van 80 punten op Wout Smits.

Entree is t/m 12 jaar gratis, van 13 t/m 17 jaar 5 euro en voor volwassenen boven de 18 jaar 15 euro. De trainingen vangen aan om 09:00 uur en de eerste manche zal van start gaan om 12:00 uur. Voor meer informatie over het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross en Quads in Holten kunt u kijken op http://www.onk-motocross.nl.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Door: ONK Motocrss
Foto: Ed Bulk

About the Author

Steven van Kempen - KEMCO

Meer nieuws over KEMCO Sports PR & Management is te vinden op de website www.kemcosportspr.nl , wij zijn natuurlijk ook te volgen via Facebook, Twitter en Instagram. Nieuws op niveau is natuurlijk welkom op de mail of de WhatsApp +31-6-42272935. #Beup2date #CrossXL #PoweredbyKEMCO

Comments

© 2011 CrossXL. All rights reserved.