EMX: Brian Strubhart-Moreau wint de EMX125 titel.

EMX_Winner_MXGP_16_SWE_2017

By | August 20, 2017 at 1:01 pm | No comments | Europees Kampioenschap | Tags: , , , , , ,

Na zeven jaar is de titel van het Europees Kampioenschap 125cc terug in Frankrijk. In 2010 wist Jordi Tixier de titel te pakken, dit jaar is Brian Strubhart-Moreau de kampioen. De BUD Racing-rijder kwam met een ruime voorsprong naar de finale in Uddevalla en won de wedstrijd! Kevin Horgmo werd tweede voor Mikkel Haarup, de Deen weet daarmee nog twee te worden in de eindstand. De enige Nederlander die punten weet te pakken is Raf Meuwissen, de Limburger werd de eerste manche twaalfde en blijft de tweede manche puntloos.

Met 19 punten achterstand in de titelstrijd kan Gianluca Facchetti alleen maar in de aanval gaan. Dat doet de Italiaan en hij neemt de beste start tijdens de eerste manche. Hij wil echter iets te veel en gaat te ruim in de eerste bocht waarna hij ten val komt. De Italiaan raakt geblesseerd en moet vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Haarup heeft 36 punten achterstand op leider Strubhart-Moreau dus hij kan de tiel nog pakken. De Deen heeft echter geen goede start gehad en begint omstreeks de vijftiende plaats aan de wedstrijd. Horgmo heeft de leiding in handen voor Strubhart-Moreau en Scotty Verhaeghe. In de derde ronden maakt de Noorse leider een foutje waardoor hij buiten de baan komt. Strubhart-Moreau neemt de leiding over en er ontstaat een duel op de leiding. Wat de CreyMert Racing-rijder ook probeert de leiding krijgt hij niet meer terug. De Fransman wint de eerste manche verzekerd zich daarmee van de titel. Horgmo wordt tweede voor de Italianen Matteo Puccinelli en
Andrea Zanotti. Haarup komt heel knap terug maar de Husqvarna-rijder moet tevreden zijn met de vijfde plaats. Meuwissen wordt twaalfde en weer daarmee te scoren. De jarige Boyd van der Voorn wordt 26e en Raivo Dankers verdwijnt na een valpartij in de eerste ronde uit de wedstrijd.
Ook de tweede manche neemt Facchetti de beste start nu gevolgd door Isak Gifting. Haarup zit er goed bij, hij moet voor Facchetti finishen om tweede te worden in de eindstand en de Deen gaat ervoor. Hij weet zich naar de leiding te rijden maar gaat dan even onderuit. Facchetti krijgt de leiding terug maar na drie ronden is daar Gifting die de wedstrijden in Lommel en Frauenfeld moest missen door een blessure. De Zweed gaat echter in de fout en dat is daar opnieuw Facchetti! De Italiaan komt onderdruk te staan van Horgmo die in de tweede helft van de wedstrijd de leiding overneemt. Haarup heeft zich terug gewerkt naar de derde plaats en weet snel Facchetti te passeren. De IceOne Racing-rijder is gedreven en weet na 25 minuten wedstrijd de leiding over te nemen wanneer Horgmo even weg glijdt. De 16-jarige Noor zakt terug naar de derde plaats achter Strubhart-Moreau. Facchetti weet ondanks zijn pijnlijke pols uit de eerste manche nog vierde te worden voor Rene Hofer. De Oostenrijk heeft een prachtig debuut gemaakt in de 125cc, vorig jaar won hij het EK en WK 85cc en zal waarschijnlijk ook in 2018 actief zijn in het EMX125!

Het kampioenschap zit erop, volgend jaar zijn er nieuwe ronde en dus nieuwe kansen voor de GP-rijders van de toekomst.

Uitslagen EMX 125cc #8; Uddevalla, S:
1e manche:
1 Brian Strubhart-Moreau F Kawasaki
2 Kevin Horgmo Nor KTM
3 Matteo Puccinelli I KTM
4 Andrea Zanotti I KTM
5 Mikkel Haarup DK Husqvarna
12 Raf Meuwissen NL Husqvarna
26 Boyd van der Voorn NL Husqvarna
DNF Raivo Dankers NL KTM

2e manche:
1 Mikkel Haarup DK Husqvarna
2 Brian Strubhart-Moreau F Kawasaki
3 Kevin Horgmo Nor KTM
4 Gianluca Facchetti I Husqvarna
5 Rene Hofer A KTM
21 Raf Meuwissen NL Husqvarna
24 Raivo Dankers NL KTM
DNF Boyd van der Voorn NL Husqvarna

Dagklassement 125cc:
1 Brian Strubhart-Moreau F Kawasaki 1-3
2 Kevin Horgmo Nor KTM 2-3
3 Mikkel Haarup DK Husqvarna 5-1
4 Matteo Puccinelli I KTM 3-12
5 Thibault Benistant F Yamaha 9-6
19 Raf Meuwissen NL Husqvarna 12-21

Eindstand EMX 125cc na 8 wedstrijden:
1 Brian Strubhart-Moreau F Kawasaki 342
2 Mikkel Haarup DK Husqvarna 301
3 Gianluca Facchetti I Husqvarna 294
4 Kevin Horgmo Nor KTM 272
5 Rene Hofer A KTM 189
19 Raivo Dankers NL KTM 76
25 Raf Meuwissen NL Husqvarna 43
26 Rick Elzinga NL Yamaha 38
42 Jarni Kooij B KTM 4

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Youthstream

About the Author

Steven van Kempen - KEMCO

Meer nieuws over KEMCO Sports PR & Management is te vinden op de website www.kemcosportspr.nl , wij zijn natuurlijk ook te volgen via Facebook, Twitter en Instagram. Nieuws op niveau is natuurlijk welkom op de mail of de WhatsApp +31-6-42272935. #Beup2date #CrossXL #PoweredbyKEMCO

Comments

© 2011 CrossXL. All rights reserved.