EMX: Mike Kras wint Lommel maar de achterstand blijft!

2017_Kras_EMXLommel

By | August 6, 2017 at 9:57 am | No comments | Europees Kampioenschap | Tags: , , , , , ,

De vierde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 300cc is gewonnen door Mike Kras. De GL12 Racing-rijder werd tweede en eerste op het zware zandcircuit van Lommel. In de tussenstand blijft het verschil met Brad Anderson gelijk, de Brit werd eerste en tweede en gaat als leider naar de finale. Het podium werd compleet gemaakt door Rick Satink (4-3), hij reed beide manches als de brandweer maar moet door slechte starts zich naar boven werken. De KNMV heeft een grote invloed op deze klasse, de federatie heeft maarliefst 19 rijders aan de start staan!

De eerste manche van het weekend lijkt Kenny Vandueren de beste start te pakken maar hij gaat met Anderson te ruim. De Brit Robert Holyoake neemt de leiding maar Kras weet hem snel te passeren. Anderson weet zich goed te herstellen van zijn foutje in de tweede bocht, hij komt als tweede uit de eerste ronde voor Hool. In de beginfase nemen Kras en Anderson afstand van de Limburger die vervolgens de aansluiting weer weet te vinden. Anderson weet na ruim tien minuten de leiding over te nemen en Hool gaat ook in de aanval bij Kras. Kras geeft zich niet gewonnen en vecht zich terug naar het achterwiel van Anderson om de leiding weer in handen te nemen. Het gevecht zorgt ervoor dat Hool de aansluiting verliest en na 25 minuten wedstrijd is het toch weer Anderson aan de leiding. De Verde Sports-rijder wint de manche voor Kras en Hool. Satink verliest vroeg in de wedstrijd zijn bril maar knokt zich naar voren. Hij komt in de laatste ronde zelfs naast Hool maar een foutje zorgt ervoor dat de GDI-rijder de aansluiting verliest bij de Ecomaxx-rijder. Satink wordt derde voor Vandueren. In de eerste bocht is er een valpartij met daarbij Henk Pater, Rinnie van Linden, Teun Cooymans en John Cuppen! De HSF-rijder vecht zich heel goed terug en komt nog als dertiende over de finish.
Na zijn teleurstelling van de eerste manche neemt Greg Smets revanche door de tweede manche de beste start te pakken. Kras volgt op de tweede plaats voor Andreo Lusbo, Aaron Pipon en Gordano Natale. De top drie neemt direct afstand terwijl ‘Ando’ zich vanaf de tiende plaats naar voren moet werken. Dat lukt hem want na twee ronden heeft hij de vierde plaats al in handen. In de beginfase is Smets te sterk voor Kras maar na drie ronden neemt Kras de leiding over en werkt hij zich los. Smets en Lusbo gaan met elkaar in duel en dat speelt Anderson in de kaart. De Redplate-houder kan de aansluiting vinden en neemt halverwege de manche de tweede plaats over. Kras heeft dan al 21 seconden voorsprong en deze heeft hij niet meer uit handen. Anderson wordt tweede voor Satink die weer een geweldige wedstrijd laat zien. Zijn inzet wordt gelukkig beloond met een podiumplaats! De Est Lusbo wordt vierde voor Vandueren en Smets die in de beginfase te veel heel moeten geven. De man van de wedstrijd is Erik Willems want de Husqvarna-rijder komt na een pitsstop geweldig sterk terug om nog elfde te worden! Cuppen rijdt sterk maar valpartijen zorgen ervoor dat hij niet verder komt dan de vijftiende plaats, Hool blijft na problemen in de beginfase puntloos!

De finale van dit kampioenschap wordt volgende week verreden op het bijzonder circuit van Frauenfeld. Anderson reist met 21 punten voorsprong naar de GP van Zwitserland.

Uitslagen EMX 300 #4; Lommel, B:
1e manche
1 Brad Anderson GB KTM
2 Mike Kras NL KTM
3 Michael Hool NL KTM
4 Rick Satink NL KTM
5 Kenny Vandueren B KTM
6 Erik Willems B Husqvarna
8 Joshua van der Linden NL Yamaha
11 Matthias Plessers B KTM
12 Jacky Tausch NL Yamaha
13 John Cuppen NL KTM
14 Sven Te Dorsthorst NL KTM
15 Tallon Verhelst NL KTM
16 Ronny van Hove B KTM
17 Damian Wedage NL KTM
18 Kevin van Geldrop NL KTM
20 Gordano Natale B KTM
23 Tim Mulder NL KTM
25 Wessel Bosch NL KTM
26 Michael Hoenson NL KTM
27 Mitchell Essenburg NL Husqvarna
28 Tom Meijer NL Yamaha
30 Tom Cuyvers B KTM
31 Jonny Karst NL KTM
32 Henk Pater NL KTM
34 Michel Otten NL KTM
35 Rinnie van Linden NL KTM
37 Teun Cooymans NL Yamaha
DNF Kevin Buitenhuis NL Yamaha
DNF Greg Smets B KTM

2e manche
1 Mike Kras NL KTM
2 Brad Anderson GB KTM
3 Rick Satink NL KTM
4 Andreo Lusbo Est Yamaha
5 Kenny Vandueren B KTM
6 Greg Smets B KTM
8 Tom Meijer NL Yamaha
9 Joshua van der Linden NL Yamaha
10 Gordano Natale B KTM
11 Erik Willems B Husqvarna
13 Jacky Tausch NL Yamaha
14 Sven Te Dorsthorst NL KTM
15 John Cuppen NL KTM
17 Tallon Verhelst NL KTM
19 Matthias Plessers B KTM
20 Damian Wedage NL KTM
21 Michael Hool NL KTM
22 Wessel Bosch NL KTM
24 Ronny van Hove B KTM
27 Rinnie van Linden NL KTM
28 Tom Cuyvers B KTM
30 Michel Otten NL KTM
31 Jonny Karst NL KTM
32 Michael Hoenson NL KTM
33 Kevin van Geldrop NL KTM
34 Henk Pater NL KTM
DNF Teun Cooymans NL Yamaha
DNF Tim Mulder NL KTM
DNF Kevin Buitenhuis NL Yamaha
DNF Mitchell Essenburg NL Husqvarna
DNF Tom Meijer NL Yamaha

Dagklassement:
1 Mike Kras NL KTM 2-1
2 Brad Anderson GB KTM 1-2
3 Rick Satink NL KTM 4-3
4 Kenny Vandueren B KTM 5-5
5 Andreo Lusbo Est Yamaha 9-4
7 Joshua van der Linden NL Yamaha 8-9
8 Erik Willems B Husqvarna 6-11
9 Michael Hool NL KTM 3-21
10 Jacky Tausch NL Yamaha 12-13
11 Greg Smets B KTM DNF-6
12 Sven Te Dorsthorst NL KTM 14-14
13 John Cuppen NL KTM 13-15
14 Tom Meijer NL Yamaha28-8
15 Gordano Natale B KTM 20-10
16 Matthias Plessers B KTM 11-19
18 Tallon Verhelst NL KTM 15-17
22 Damian Wedage NL KTM 17-20
23 Ronny van Hove B KTM 16-24
24 Kevin van Geldrop NL KTM 18-23

Tussenstand EMX 300 na 4 wedstrijden:
1 Brad Anderson GB KTM 191
2 Mike Kras NL KTM 170
3 Kenny Vandueren B KTM 139
4 Erik Willems B Husqvarna 123
5 Andero Lusbo Est Yamaha 107
7 John Cuppen NL KTM 83
10 Greg Smets B KTM 56
12 Matthias Plessers B KTM 50
13 Michael Hool NL KTM 48
16 Rick Satink NL KTM 38
18 Patrick Vos NL KTM 36
19 Joshua van der Linden NL Yamaha 25
20 Gordano Natale B KTM 24
24 Tom Meijer NL Yamaha 21
25 Jacky Tausch NL Yamaha 17
25 Kevin van Geldrop NL KTM 17
27 Sven Te Dorsthorst NL KTM 14
28 Stefan Hage NL KTM 13
28 Tallon Verhelst NL KTM 13
35 Ronny van Hove B KTM 6
37 Damian Wedage NL KTM 5
40 Rinnie van Linden NL KTM 2

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

About the Author

Steven van Kempen - KEMCO

Meer nieuws over KEMCO Sports PR & Management is te vinden op de website www.kemcosportspr.nl , wij zijn natuurlijk ook te volgen via Facebook, Twitter en Instagram. Nieuws op niveau is natuurlijk welkom op de mail of de WhatsApp +31-6-42272935. #Beup2date #CrossXL #PoweredbyKEMCO

Comments

© 2011 CrossXL. All rights reserved.