EMX: Mikkel Haarup toont zijn spierballen in Lommel.

2017_125_Lommel

By | August 6, 2017 at 3:41 pm | No comments | Europees Kampioenschap | Tags: , , , , , , ,

In Lommel heeft Mikkel Haarup laten zien dat hij nog altijd zijn zinnen heeft gezet op de EMX125-titel. De Deen wist tijdens de zesde wedstrijd van het seizoen beide manches te winnen. Ondanks mindere starts werd de IceOne Racing-rijder beide keren met een ruime voorsprong de winnaar. Vorig jaar kwam Brian Strubhart-Moreau al goed voor de dag en ook dit jaar wist de BUD Racing-rijder goede te scoren door tweede te worden. Het podium werd compleet gemaakt Gianluca Facchetti die ondanks een drietal valpartijen toch nog derde wist te worden. De beste Nederlander werd Raf Meuwissen, de Limburger werd elfde in het dagklassement.

Met de wereldtitel opzak neemt Facchetti de beste start voor Strubhart-Moreau. De Fransman neemt in de tweede ronden de leiding over en even later gaat de Italiaan onderuit. Elzinga stoomt door naar de tweede plaats en krijgt zelfde de leiding in handen wanneer Strubhart-Moreau ten val komt. Na een mindere start komt Haarup snel terug en hij kan halverwege de wedstrijd de leiding in handen nemen. Vervolgens wint hij met ruim 30 seconden voorsprong de eerste manche voor Horgmo en Facchetti die vanaf de elfde plaats nog knap terug komt! Strubhart-Moreau wordt vierde voor landgenoot Thibault Benistant. Elzinga wordt de beste Nederlander met de zesde plaats terwijl Meuwissen punten pakt door als 14e te finishen. Raivo Dankers wordt ingehaald door de pechduivel en komt na problemen in de kwalificatie de eerste manche niet aan de finish. De Brabander komt ten val en loopt een pijnlijke schouder en onderrug op waardoor hij de tweede manche niet van start gaat.
Ook de tweede manche weet Facchetti de beste start te nemen voor Strubhart-Moreau, Emilio Scuteri en de Duitser Jeremy Sydow. Voor Elzinga begint de wedstrijd niet goed, hij komt ten val op de eerste bult met Edvin Hagman, Alessandro Municci en Rasmus Hakansson. Gelukkig kan de crosser uit Zenderen verder maar hij loopt heel erg veel achterstand op. Horgmo komt snel naar de derde plaats maar kan zich niet voorbij werken aan Strubhart-Moreau die geen antwoord heeft op het tempo van Facchetti. Net als de eerste manche komt Facchetti even ten val waardoor hij terug zakt naar de derde plaats achter Horgmo. Een tweede valpartij zorgt er voor dat hij nog verder terug zakt. Wanneer Haarup op de tweede plaats aankomt heeft hij tien seconden achterstond op de leider. De resterende acht minuten lijken te kort maar Strubhart-Moreau loopt tegen de lamp. Hij krijgt het zwaar en ziet Haarup passeren. Strubhart-Moreau wordt tweede voor Facchetti die in de slotfase Horgmo van het podium weet rijden. De enige Nederlander in de punten is Meuwissen, de HMX Racing-rijder wordt twaalfde.

De volgende wedstrijd laat niet lang op zich wachten, volgende weekend is de GP van Zwitserland!

Uitslagen EMX 125cc #6; Lommel, B:
1e manche:
1 Mikkel Haarup DK Husqvarna
2 Kevin Horgmo Nor KTM
3 Gianluca Facchetti I Husqvarna
4 Brian Strubhart-Moreau F Kawasaki
5 Thibault Benistant F Yamaha
6 Rick Elzinga NL Yamaha
14 Raf Meuwissen NL Husqvarna
22 Max Schwarte NL Yamaha
27 Loeka Thonies NL KTM
29 Rob van der Veerdonk NL Husqvarna
31 Wannes van de Voorde B KTM
32 Boyd van der Voorn NL Husqvarna
DNF Raivo Dankers NL KTM

2e manche:
1 Mikkel Haarup DK Husqvarna
2 Brian Strubhart-Moreau F Kawasaki
3 Gianluca Facchetti I Husqvarna
4 Kevin Horgmo Nor KTM
5 Emilio Scuteri I KTM
12 Raf Meuwissen NL Husqvarna
23 Max Schwarte NL Yamaha
28 Rick Elzinga NL Yamaha
31 Wannes van de Voorde B KTM
33 Boyd van der Voorn NL Husqvarna
35 Rob van der Veerdonk NL Husqvarna
DNF Loeka Thonies NL KTM
DNS Raivo Dankers NL KTM

Dagklassement 125cc:
1 Mikkel Haarup DK Husqvarna 1-1
2 Brian Strubhart-Moreau F Kawasaki 4-2
3 Gianluca Facchetti I Husqvarna 3-3
4 Kevin Horgmo Nor KTM 2-4
5 Jeremy Sydow D KTM 9-6
11 Raf Meuwissen NL Husqvarna 14-12
13 Rick Elzinga NL Yamaha 6-28

Tussenstand EMX 125cc na 6 wedstrijden:
1 Brian Strubhart-Moreau F Kawasaki 248
2 Mikkel Haarup DK Husqvarna240
3 Gianluca Facchetti I Husqvarna 229
4 Kevin Horgmo Nor KTM 212
5 Sergio Notario E KTM 136
15 Raivo Dankers NL KTM 63
22 Rick Elzinga NL Yamaha 38
24 Raf Meuwissen NL Husqvarna 34
38 Jarni Kooij B KTM 4

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

About the Author

Steven van Kempen - KEMCO

Meer nieuws over KEMCO Sports PR & Management is te vinden op de website www.kemcosportspr.nl , wij zijn natuurlijk ook te volgen via Facebook, Twitter en Instagram. Nieuws op niveau is natuurlijk welkom op de mail of de WhatsApp +31-6-42272935. #Beup2date #CrossXL #PoweredbyKEMCO

Comments

© 2011 CrossXL. All rights reserved.