FIM: Gajser wint eindelijk weer, pech voor Herlings!

2017_MXGP_Sweden_Podium

By | August 20, 2017 at 9:13 pm | No comments | Wereld Kampioenschap | Tags: , , , , , , ,

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost naar Tim Gajser staat weer op de hoogte trede van het podium. In Uddevalla wist de Honda-rijder de zestiende GP van het seizoen te winnen. Ook terug op het podium, Romain Febvre die tweede werd tijdens de GP van Zweden. Gautier Paulin (3-3) maakte het podium compleet waar Glenn Coldenhoff beide manches vijfde werd achter de beste Belg Clement Desalle (4-4). Voor Jeffrey Herlings verliep de wedstrijd niet succesvol, hij werd de eerste manche tweede maar viel later op de middag uit terwijl hij in duel was met Gajser.

In zijn FOX kleding weet Evgeny Bobryshev de FOX Holeshot Award te winnen. De Rus wordt gevolgd door Gautier Paulin en Romain Febvre. De MXGP kampioen van 2015 weet zich snel op te werken naar de koppositie maar even later komt hij ten val. Dit brengt ook ‘Bobby’ in de problemen en dat geeft Gajser de leiding. Paulin zakt na een sterke start terug terwijl teamgenoot Maxi Nagl snel uit de wedstrijd verdwijnt. Coldenhoff is als vijfde gestart maar kan zich naar de tweede plaats werken! Bobryshev moet in de eerste tien minuten Clement Desalle van zich afhouden maar later wordt dat Paulin. De Franse Husqvarna-rijder kan na ruim 15 minuten voorbij gaan Coldenhoff die later ook Herlings en Bobryshev ziet passeren. De 22-jarige Herlings gaat vervolgens in de achtervolging op Paulin en beide heren gaan actie niet uit de weg. De crosser uit Oploo weet de tweede plaats met nog vijf minuten te gaan over te nemen. Gajser wint tof zijn grote vreugde voor Herlings en Paulin. In de laatste ronde gaat Bobryshev in de fout, hierdoor wordt Desalle vierde voor Coldenhoff. Cairoli heeft geen goede start gehad en de Italiaan moet een inhaalrace rijden die hij als negende afsluit.
Gedreven als altijd neemt Febvre de beste start in de tweede manche. Herlings volgt voor Gajser, Paulin en Nagl. In de tweede bocht kan Gajser voorbij komen aan Herlings en even later komt Nagl ten val. Het tempo ligt direct hoog en Herlings moet het duo voor hem even laten gaan. Een foutje in de derde ronden van Gajser zorgt ervoor dat Herlings de tweede overnemen. De Sloveen geeft zich niet zomaar gewonnen maar de pechduivel maakt een einde aan het duel. He voortandwiel van Herlings zijn KTM heeft een probleem en zorgt ervoor dat de Brabander val stil! Febvre en Gajser vechten even om de koppositie maar de Honda-rijder lukt het niet om de leiding terug te pakken. Febvre wint eindelijk weer eens, Gajser wordt tweede en wint daarmee de GP. Paulin wordt ook deze manche als derde afgevlagd voor Desalle en Coldenhoff. Het laatste punt gaat naar Nick Kouwenberg die deze manche als 20e weet te finishen.

Over twee weken de Grand Prix in de USA!

Uitslagen MXGP #16; Uddevalla, S:
1e manche:
1 Tim Gajser Slo Honda
2 Jeffrey Herlings NL KTM
3 Gautier Paulin F Husqvarna
4 Clement Desalle B Kawasaki
5 Glenn Coldenhoff NL KTM
7 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha
16 Ken de Dycker B Honda
17 Damon Graulus B Honda
DNF Nick Kouwenberg NL Yamaha
DNF Kevin Stijbos B Suzuki

2e manche:
1 Romain Febvre F Yamaha
2 Tim Gajser Slo Honda
3 Gautier Paulin F Husqvarna
4 Clement Desalle B Kawasaki
5 Glenn Coldenhoff NL KTM
6 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha
13 Kevin Stijbos B Suzuki
20 Nick Kouwenberg NL Yamaha
21 Ken de Dycker B Honda
22 Damon Graulus B Honda
DNF Jeffrey Herlings NL KTM

Dagklassement MXGP GP van Zweden:
1 Tim Gajser Slo Honda 1-2
2 Romain Febvre F Yamaha 6-1
3 Gautier Paulin F Husqvarna 3-3
4 Clement Desalle B Kawasaki 4-4
5 Glenn Coldenhoff NL KTM 5-5
6 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha 6-6
10 Jeffrey Herlings NL KTM 2-DNF
16 Kevin Stijbos B Suzuki DNF-13
20 Ken de Dycker B Honda 16-21
21 Damon Graulus B Honda 17-22
25 Nick Kouwenberg NL Yamaha DNF-20

Tussenstand MXGP na 16 wedstrijden:
1 Antonio Cairoli I KTM 631
2 Jeffrey Herlings NL KTM 530
3 Gautier Paulin F Husqvarna 526
4 Clement Desalle B Kawasaki 519
5 Tim Gajser Slo Honda 453
7 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha 377
9 Glenn Coldenhoff NL KTM 352
16 Kevin Strijbos B Suzuki 149
22 Ken de Dycker B Suzuki/Honda 60
23 Damon Graulus B Honda 46
29 Jeffrey Dewulf B KTM 14
35 Yentel Martens B Husqvarna 6
38 Jens Getteman B Kawasaki 4

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha

About the Author

Steven van Kempen - KEMCO

Meer nieuws over KEMCO Sports PR & Management is te vinden op de website www.kemcosportspr.nl , wij zijn natuurlijk ook te volgen via Facebook, Twitter en Instagram. Nieuws op niveau is natuurlijk welkom op de mail of de WhatsApp +31-6-42272935. #Beup2date #CrossXL #PoweredbyKEMCO

Comments

© 2011 CrossXL. All rights reserved.