PR: Christopher Mills scoort vijf EK punten in Lommel.

2017_PR_Lommel_MXUnited

By | August 9, 2017 at 12:21 pm | No comments | Persberichten & Industrie | Tags: , , , , , , ,

Het Team Pro Grip MX United heeft in de Belgische ronde van het Europees Kampioenschap 125cc in Lommel vijf punten weten te scoren. Christopher Mills wist met een zestiende plaats in de eerste manche vijf punten te scoren. In de tweede manche bleef hij door mechanische problemen puntloos. Rasmus Hakansson kwam in de beginfase van beide manches in de problemen waardoor hij niet tot scoren kwam.

De rijders werden gedurende het weekend geconfronteerd met een zwaar circuit en wisselende weeromstandigheden waardoor het circuit vooral op zaterdag zeer nat was.
Christopher Mills begon goed aan zijn weekend door in de tijdtraining een scherpe vierde tijd op de klokken te zetten. Dit gaf de jonge Brit veel vertrouwen voor de eerste manche op zaterdagmiddag. Helaas zat hij er na het vallen van het starthek niet goed bij waardoor hij een inhaalrace moest rijden. Op een eenentwintigste plaats kwam hij uit de eerste ronde en zette alles op alles om plaatsen winst te boeken. Omdat de verschillen tussen de rijders bijzonder klein zijn, werd er op het scherpst van de snede gestreden. Toch slaagde Mills erin om zich terug te knokken tot in de punten en op een zestiende plaats over de finish te komen. In de tweede manche begon hij goed aan de wedstrijd en kreeg de veertiende plaats in handen. Helaas kreeg hij in de slotfase te kampen met een mechanisch probleem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten en niet tot scoren kwam.
Ook Rasmus Hakansson wist zich met een dertiende tijd in zijn groep rechtstreeks te kwalificeren voor de wedstrijd. Helaas kreeg hij in de beginfase van beide manches een tegenslag te verwerken waardoor hij veel tijd verloor. Dit zorgde ervoor dat hij in de eerste manche niet verder kwam dan een vijfendertigste plaats. In de tweede manche raakte hij betrokken bij een valpartij bij de start waarbij zijn motor schade opliep en hij gelijk de wedstrijd moest verlaten.

Aankomend weekend komen de Yamaha-rijders in actie tijdens de voorlaatste EMX125 wedstrijd van het seizoen in het Zwitserse Frauenfeld.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Door: Motocrossplanet
Foto: Eric Laurijssen

About the Author

Steven van Kempen - KEMCO

Meer nieuws over KEMCO Sports PR & Management is te vinden op de website www.kemcosportspr.nl , wij zijn natuurlijk ook te volgen via Facebook, Twitter en Instagram. Nieuws op niveau is natuurlijk welkom op de mail of de WhatsApp +31-6-42272935. #Beup2date #CrossXL #PoweredbyKEMCO

Comments

© 2011 CrossXL. All rights reserved.