PR: Persoonlijk beste prestatie voor Emil Weckman!

2017_PR_Lommel_Diga

By | August 9, 2017 at 11:37 am | No comments | Persberichten & Industrie | Tags: , , , , , ,

KTM Diga Junior Racing rijder Emil Weckman zette in Lommel zijn beste EMX125 prestatie ooit neer. Weckman, bezig aan zijn eerste seizoen in de klasse, werd 11de en 13de in de manches. Daarmee eindigde de tweevoudige EMX150 kampioen achtste, op gelijke punten met Filip Olsson. De zesde ronde van het EMX125 kampioenschap was Emil’s derde wedstrijd voor het team van Dirk Saelen nadat hij net voor Ottobiano overstapte.

Emil Weckman was voor de thuiswedstrijd van het Belgische KTM Diga Junior Racing de enige rijder die in actie kwam. De jonge Fin kon echter vertrouwen putten uit een sterk optreden tijdens het Junior Wereldkampioenschap in Estland vorig weekend. Vorig jaar snelde hij in Lommel bovendien naar een dubbele reekszege in de EMX150. Hoewel tijdstrainingen de afgelopen maanden een werkpunt bleken voor de 15-jarige Weckman kwam hij in de GP van Limburg meteen op kruissnelheid. Dankzij een puike twaalfde tijd kwalificeerde hij zich dan ook rechtstreeks.
Drie nevenklassen naast de MXGP en MX2 en zware regen maakte de Lommelse zandbak zwaarder dan ooit voor de eerste EMX125 manche op zaterdagavond. Een moeizame start maakte de uitdaging voor de sympathieke KTM Diga Junior rijder des te groter. Weckman was slecht weg en werd aangereden in de hectische eerste bocht al wist hij gelukkig recht te blijven. Daarna trok Emil meteen in de aanval. Van een plaats buiten de top-20 remonteerde hij naar de 13e plek in de derde ronde. Weckman zou nog twee plaatsjes winnen om zo als elfde over de meet te komen.
De traditionele tweede EMX125 race op zondag vond plaats in droge, zonnige omstandigheden. Het talrijk opgekomen publiek zag hoe de #125 zijn KTM 125 SX naar een uitstekende start stuurde. Weckman zag de zevende plaats uit zijn handen glippen toen hij viel bij een inhaalmanoeuvre. Zo zakte hij terug naar de 17e plaats. Emil kwam een tweede maal ten val maar kon toch nog 13e worden.
Weckman’s teamgenoot Tomas Kohut ging op zijn elan van de voorbije weken verder. Tomas werd tweede (2-2) in de modderige Tsjechische internationale wedstrijd in Kaplice. Tomas en Roni Kytönen gaan net zoals Emil Weckman dit weekend aan de slag in Zwitserland waar zowel een ronde van de EMX125 als EMX250 gepland staat.

Emil Weckman: “Ik ben best wel tevreden met mijn weekend in Lommel. De baan veranderde wel serieus over de twee dagen. Op zaterdag lag de omloop heel zwaar met veel sporen. Op zondag waren er meer putten. Hoedanook heb ik het liefst dat het zwaar ligt, zo kan je zien wie er tijdens de winter zijn huiswerk gedaan heeft! Vorig jaar hadden ze de baan naar mijn zin teveel gevlakt. In de twee reeksen had ik een goede snelheid. Spijtig van mijn val in de tweede manche want mijn start was echt super! In de tweede race duurde het wel even vooraleer ik een goed ritme had. Op het einde voelde ik ook wel dat ik veel energie had verbruikt waardoor ik niet meer zo kon aanvallen. Maar hey, dat is precies wat Lommel zo’n speciale race maakt!”

Geplaatst; Steven van Kempen/KEMCO
Door: Tom Jacobs
Foto: Eric Laurijssen

About the Author

Steven van Kempen - KEMCO

Meer nieuws over KEMCO Sports PR & Management is te vinden op de website www.kemcosportspr.nl , wij zijn natuurlijk ook te volgen via Facebook, Twitter en Instagram. Nieuws op niveau is natuurlijk welkom op de mail of de WhatsApp +31-6-42272935. #Beup2date #CrossXL #PoweredbyKEMCO

Comments

© 2011 CrossXL. All rights reserved.