EMX: James Dunn schrijft geschiedenis in het EMX250.

2017_Villars_Dunn

By | September 17, 2017 at 1:12 pm | No comments | Europees Kampioenschap | Tags: , , , , , ,

Onder verschrikkelijk omstandigheden heeft James Dunn geschiedenis geschreven in het Europees Kampioenschap 250cc. De Brit heeft de finale van het EMX250 in Villars Sous Ecot gewonnen met een 250cc 2-takt machine! Door de afwezigheid van de geblesseerde Simone Furlotti was Morgan Lesiardo voor de start van de eerste manche al zeker van de titel. Achter Dunn werd Simone Zecchina (5-2) tweede in het dagklassement voor de Fransman Anthony Bourdon (12-1)

Als Europees Kampioen 125cc maak Brian Moreau dit weekend zijn debuut op de KX250F. De start is heel goed en hij lijkt de beste start te nemen. Binnendoor komt echter James Dunn op de 250cc 2-takt naar de leiding voor Zecchina en Moreau. Charboneau heeft duidelijk haast en hij stormt van de vierde naar de eerste plaats in de eerste ronde. De Amerikaan neemt afstand maar Mathys Boisrame weet zich naar voren te knokken. De Honda-rijder klimt in de derde ronden van de zesde naar de tweede plaats om in de achtervolging te gaan op Charboneau. Met succes want halverwege de wedstrijd neemt de Fransman de leiding over! Even later gaat het mis wanneer Boisrame ten val komt en zijn motor ook Charboneau onderuit tikt. Charboneau kan snel verder en wint voor Dunn die Fernandez weet te passeren. De Spanjaard van F&H Racing wordt keurig derde en doet daarmee goede zaken in het kampioenschap. De Brit Josh Spinks verrast met de vierde plaats gevolgd door voormalig EMX125 kampioen Zecchina. Met een zevende plaats komt Roan van de Moosdijk goed tot scoren terwijl Lars van Berkel als veertiende over de finish weet te komen. Geen punten voor Belgie, Erik Willems wordt 21e terwijl Jago Geerts niet aan de finish komt.
De tweede manche wordt onder nog slechtere omstandigheden verreden. Zecchina neemt de beste start voor Charboneau en Boisrame. In de derde bocht komt Boisrame ten val en even later gaat de Amerikaan ook onderuit. Dunn komt niet uit de start blokken, hij krijgt de motor gelukkig aan de praat en gaat in de achtervolging. Het is overleven want dit heeft echt niks met motocross te maken. Lesiardo lijkt te gaan winnen deze laatste manche maar in de laatste ronde valt hij stil! Bourdon wint voor Zecchina en Dunn! De KTM-rijder maakt geen fouten en weet als derde over de finish te komen waarmee hij de overwachtte winnaar wordt.Tijdens de eerste manche komt Rene de Jong helaas niet tot scoren maar de tweede manche scoort de crosser uit Amstelveen een keurige negende plaats! Fernandez weet een knappe inhaalrace te rijden en hij wordt tiende. Dat levert hem de derde plaats op in de eindstand van het kampioenschap wat hij na twee seizoenen de rug zal toe keren.

Het seizoen zit erop voor de GP-rijders van de toekomst. Het is afwachten welke namen door stromen naar het WK en welke nieuwe namen hun opwachtingen gaan maken in het EMX250 van 2018.

Uitslagen EMX250 #9; Villars Sous Ecot, F:
1e manche:
1 Tristan Charboneau USA Kawasaki
2 James Dunn GB KTM
3 Ruben Fernandez E Kawasaki
4 Josh Spinks GB KTM
5 Simone Zecchina I Yamaha
7 Roan van de Moosdijk NL Yamaha
13 Morgan Lesiardo I Kawasaki
14 Lars van Berkel NL Husqvarna
21 Erik Willems B Husqvarna
23 Rene de Jong NL KTM
DNF Jago Geerts B KTM

2e manche:
1 Anthony Bourdon F Husqvarna
2 Simone Zecchina I Yamaha
3 James Dunn GB KTM
4 Morgan Lesiardo I Kawasaki
5 Tom Koch D KTM
9 Rene de Jong NL KTM
20 Roan van de Moosdijk NL Yamaha
DNF Erik Willems B Husqvarna
DQ Lars van Berkel NL Husqvarna
DNS Jago Geerts B KTM

Dagklassement:
1 James Dunn GB KTM 2-3
2 Simone Zecchina I Yamaha 5-2
3 Anthony Bourdon F Husqvarna 12-1
4 Tristan Charboneau USA Kawasaki 1-13
5 Ruben Fernandez E Kawasaki 3-10
13 Roan van de Moosdijk NL Yamaha 7-20
16 Rene de Jong NL KTM 23-9
21 Lars van Berkel NL Husqvarna 14-DQ

Eindstand EMX MX2 na 9 wedstrijden:
1 Morgan Lesiardo I KTM/Kawasaki 294
2 Simone Furlotti I Yamaha 242
3 Ruben Fernandez E Kawasaki 223
4 Alberto Forato I Honda 205
5 Tristan Charboneau USA Kawasaki 192
7 Jago Geerts B KTM 171
18 Nick Kouwenberg NL Yamaha 98
25 Roan van de Moosdijk NL Yamaha 44
33 Rene de Jong NL KTM 28
40 Mike Kras NL KTM 17
43 Jens Getteman B Kawasaki 15
57 Lars van Berkel NL Husqvarna 7
68 Wietse Brackman B Husqvarna 5
71 Marcel Conijn NL Kawasaki 3
72 Luca Nijenhuis NL Kawasaki 2

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #MXGP

About the Author

Steven van Kempen - KEMCO

Meer nieuws over KEMCO Sports PR & Management is te vinden op de website www.kemcosportspr.nl , wij zijn natuurlijk ook te volgen via Facebook, Twitter en Instagram. Nieuws op niveau is natuurlijk welkom op de mail of de WhatsApp +31-6-42272935. #Beup2date #CrossXL #PoweredbyKEMCO

Comments

© 2011 CrossXL. All rights reserved.