PR: Ken de Dycker neemt direct afscheid!

2017_PR_Assen_24MX

By | September 13, 2017 at 7:39 am | No comments | Persberichten & Industrie | Tags: , , , , , , ,

Na een moeizame augustus maand sloot Damon Graulus de Nederlandse GP motorcross in Assen positief af. De 24MX Honda rijder reed op de erg zware omloop naar een 17de en 18de plaats, daarmee werd hij 17e in de eindstand. Veteraan Ken De Dycker nam op het TT circuit afscheid na een mooie carrière.

Twee dagen van erg zware regen zorgden voor een onvoorspelbare baan op zaterdag. Op veel plaatsen lag de omloop er zwaar en zompig bij, op andere plaatsen was het daarentegen nog verrassend droog. Ken De Dycker reed in de tijdstraining naar een degelijke 16e tijd, Graulus mocht als 23ste aan de kwalificatierace beginnen. Damon had geen al te beste start maar kon goed opklimmen. In een duel met Sven Van Der Mierden ging de 24MX Honda rijder er vrij hard af. Omdat het lang duurde vooraleer hij kon verder rijden, verliet hij de wedstrijd. Ken De Dycker verdween al in de eerste ronde uit de race met een mechanisch defect.
Hoewel het weer op zondag veel beter was, bleef de omloop erg lastig wat gezien het programma met vijf klassen geen verrassing was. Keeno nam in de eerste manche een prima start en draaide aanvankelijk goed mee net buiten de top-10. Door een defect aan de koppeling moest hij eerst het tempo laten zakken om daarna binnen te rijden. De Dycker zou niet meer van start gaan in de tweede manche. Ondanks het afscheid in mineur verlaat hiermee één van de belangrijkste Belgische rijders van zijn generatie het WK-toneel. De 33-jarige Vlaams-Brabander won de MX of Nations met het Belgische team, behaalde vijf GP zeges, eindigde tweemaal derde in de eindstand van het WK MX1 en won de MX1 titel in Duitsland, Groot-Brittannië en België. De Dycker viel op door zijn lengte en aparte rijstijl. Zowel in binnen-en buitenland was hij erg geliefd bij het publiek.

Vanop de laatste plaats kon Graulus in de eerste manche terugkomen tot de 17de plaats aan de finish. Hoewel hij een veel betere start in de tweede reeks kon Damon, die in 2015 de EMX250 race won in Assen, die gunstige uitgangspositie niet verzilveren. Nadat Graulus was gestart als 14de kwam hij als 18de binnen.

Ken De Dycker: “Het is op, meer kan ik niet zeggen. Na mijn uitvaller in de eerste manche was ik zo ontzettend teleurgesteld dat ik besloot om er meteen een punt achter te zetten. Mentaal is het een erg zwaar seizoen geweest, ondermeer ook al door het wisselen van teams nadat JTech ophield. Na 15 seizoenen op het hoogste niveau is de cirkel nu rond. Ik beleefde ook steeds minder plezier aan het rijden zelf. Het GP hoofdstuk is nu definitief afgesloten. Ik ga me nog beraden over mijn sportieve toekomst, maar ik wil eerst alles even laten bezinken. Hierbij wil ik alle mensen die me gedurende al die jaren hebben gesteund van harte bedanken.”

Damon Graulus: “Ik ben wel tevreden over het weekend. Jammer van mijn val op zaterdag maar ik voelde me dit weekend opnieuw sterk. Alle fysieke ongemakken waren van de baan, behalve mijn duimkwetsuur dan. De eerste reeks was iets beter dan de tweede. In de eerste manche werd ik in de start opgehouden maar ik kon goed terugkomen. Hoewel ik beter weg was in de tweede race had ik het wat lastig in de eerste ronden.Volgend weekend wil ik het GP seizoen graag goed afsluiten in Frankrijk.”

Marc Boone, teameigenaar en teammanager 24MX Honda: “We hebben alle begrip voor de beslissing van Ken (De Dycker). Zeker nu het niveau in MXGP hoger dan ooit is, en na de zware blessure van Ken was het ontzettend moeilijk om terug te keren op zijn hoogste niveau. We bedanken Ken voor zijn inzet en professionalisme en we wensen hem het allerbeste in wat hij ook onderneemt in de toekomst.”

Volgend weekend kent het 2017 WK motorcross zijn beslag in Villars-sous-Ecot, Frankrijk.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Door: Tom Jacobs
Foto: Bavo Swijgers

About the Author

Steven van Kempen - KEMCO

Meer nieuws over KEMCO Sports PR & Management is te vinden op de website www.kemcosportspr.nl , wij zijn natuurlijk ook te volgen via Facebook, Twitter en Instagram. Nieuws op niveau is natuurlijk welkom op de mail of de WhatsApp +31-6-42272935. #Beup2date #CrossXL #PoweredbyKEMCO

Comments

© 2011 CrossXL. All rights reserved.