PR: Nancy van de Ven wint Assen en verovert rode leiding!

2017_PR_Assen_VandeVen

By | September 12, 2017 at 8:07 pm | No comments | Persberichten & Industrie | Tags: , , , , , ,

Nancy van de Ven van het No Fear Yamaha Team heeft op indrukwekkende wijze haar thuis Grand Prix in Assen gewonnen. In zowel de eerste als de tweede manche was de Zeeuwse met afstand de sterkste vrouw en won hiermee niet alleen de Grand Prix maar heeft ook de leiding in de tussenstand van het wereldkampioenschap in handen genomen.

Met de top vier binnen twaalf punten van elkaar begonnen de dames aan de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap dames. Op zaterdag liet Nancy meteen zien dat ze voor niets minder dan de winst naar Assen was gekomen. In de tijdtraining was ze op het modderige circuit maar liefst zeven seconden sneller dan de tweede vrouw.
Tijdens de eerste manche op zaterdagmiddag waren de omstandigheden op het TT circuit nog erg zwaar door de gevallen regen. Na een goede start begon Nancy als derde aan de wedstrijd. Gelijk begon ze aan een opmars maar door een kleine valpartij verloor ze toch weer even wat tijd. Ondanks dit herstelde ze zich goed en wist binnen een aantal ronden door te stoten naar de koppositie. Vervolgens bouwde ze haar voorsprong ronde voor ronde uit en bij het vallen van de finishvlag bedroeg haar voorsprong maar liefst zesenveertig seconden.
Na de overwinning op zaterdag begon Nancy vol vertrouwen aan de tweede manche op zondagochtend. Onder betere omstandigheden kwam de Zeeuwse in de eerste ronde als leidster door en deze positie gaf ze de hele manche niet meer uit handen. Gedurende de manche liep Nancy haar voorsprong op naar zo’n dertig seconden waarna ze in de slotfase gecontroleerd langs de achterblijfsters reed en met een kleine tien seconden voorsprong als winnares over de finish kwam.

Met de dubbele manche-overwinning pakte Nancy niet alleen de overwinning in haar thuis Grand Prix maar ook is ze nu de nieuwe lijstaanvoerster in het wereldkampioenschap. Met nog één wedstrijd te gaan in het Franse Villars sous Ecot heeft Nancy een voorsprong van twee punten op Courtney Duncan, drie punten op Livia Lancelot en vijf punten op Kiara Fontanesi.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Door: Motocrossplanet
Foto: #FVDEPhotography

About the Author

Steven van Kempen - KEMCO

Meer nieuws over KEMCO Sports PR & Management is te vinden op de website www.kemcosportspr.nl , wij zijn natuurlijk ook te volgen via Facebook, Twitter en Instagram. Nieuws op niveau is natuurlijk welkom op de mail of de WhatsApp +31-6-42272935. #Beup2date #CrossXL #PoweredbyKEMCO

Comments

© 2011 CrossXL. All rights reserved.