TBT: Mike LaRocco wint de US Open of Supercross!

MGM Grand exterior hero shot

By | October 12, 2017 at 8:00 am | No comments | Internationale Events | Tags: , , , ,

Het is #ThrowBackThursday wij gaan vandaag terug naar 12 oktober 2002. De veteraan Mike LaRocco heeft de US Open of Supercross in Las Vegas gewonnen. De Honda rijder won met een zege en de derde plaats het klassement voor Ricky Carmichael en Tim Ferry.

De eerste dag won LaRocco dus de wedstrijd voor Ferry en de Australier Michael Byrne. Nadat Carmichael de leiding nam na het vallen van het starthek verwachtte niemand dat hij niet als winnaar zou worden afgevlagd. Na vijf ronden ging de Honda rijder echter in de fout waardoor LaRocco de leiding in handen kreeg. Van de laatste plaats reed de supercross en motocross kampioen van de USA zich naar de zesde plaats. Hier kwam hij Chad Reed tegen die ook in de fout gegaan was en een sterke race liet zien. Hij werd na vele aanvallen in de slotfase echter voorbij gestoken door Carmichael die daardoor nog vijfde werd.
De tweede dag begon LaRocco als leider gevolgd door Kawasaki’s enige 250cc rijder Ezra Lusk en Carmichael. In de tweede ronden kon Carmichael de leiding over nemen en even later ging Lusk onderuit en kwam Reed op de dere plaats. Deze ging halverwege de wedstrijd ook voorbij aan de winnaar van de eerste avond. Met zijn derde plaats verzekerde de Factory Connection/Honda rijder zich van de zege in het MGM hotel. Ferry werd nu vierde gevold door de ook nu erg sterk rijdende Ivan Tedesco.

Zatedag:
1 Mike LaRocco USA Honda
2 Tim Ferry USA YAMAHA
3 Michael Byrne Aus Honda
4 Ivan Tedesco USA YAMAHA
5 Ricky Carmichael USA Honda

Zondag:
1 Ricky Carmichael USA Honda
2 Chad Reed Aus YAMAHA
3 Mike LaRocco USA Honda
4 Tim Ferry USA YAMAHA
5 Ivan Tedesco USA YAMAHA

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: MGM

About the Author

Steven van Kempen - KEMCO

Meer nieuws over KEMCO Sports PR & Management is te vinden op de website www.kemcosportspr.nl , wij zijn natuurlijk ook te volgen via Facebook, Twitter en Instagram. Nieuws op niveau is natuurlijk welkom op de mail of de WhatsApp +31-6-42272935. #Beup2date #CrossXL #PoweredbyKEMCO

Comments

© 2011 CrossXL. All rights reserved.