AMA: Christophe Pourcel houdt het voor gezien!

ChristophePourcel

By | December 13, 2017 at 8:45 pm | No comments | Wereld Kampioenschap | Tags: , , , ,

Via zijn Instagram account heeft Christophe Pourcel zijn afscheid aangekondigd al professioneel motocrosser. De 29-jarige Fransman hang de helm aan de wilgen, hij kan terug kijken op een mooie maar ook zware carriere! Er werden ‘slechts’ zes Grand Prix overwinningen geboekt maar hij wist zowel in het WK als in de USA titels te veroveren. Dit jaar was ‘CriCri’ voor Husqvarna actief in het Canadees Kampioenschap waar hij als tweede eindigde.

In 2006 wist Pourcel het FIM WK MX2-titel te veroveren ten kosten van Tony Cairoli. Een jaar later maakte hij een zware crash tijdens de GP van Ierland, daarbij raakte hij lange tijd verlamd. De crosser uit Marseille ging na een jaar revalideren naar de USA waar hij in 2009 en 2010 de EastCoast-titel wist te veroveren. De ‘outdoor’ titel ging in 2009 nipt aan zijn neus voorbij, hij viel tijdens de finale uit en dat bracht Ryan Dungey de titel.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Kawasaki

About the Author

Steven van Kempen - KEMCO

Meer nieuws over KEMCO Sports PR & Management is te vinden op de website www.kemcosportspr.nl , wij zijn natuurlijk ook te volgen via Facebook, Twitter en Instagram. Nieuws op niveau is natuurlijk welkom op de mail of de WhatsApp +31-6-42272935. #Beup2date #CrossXL #PoweredbyKEMCO

Comments

© 2011 CrossXL. All rights reserved.